Bioray

Védett: Infantile Colic: New Insights into an Old Problem

Nincs kivonat, mert ez egy védett tartalmú bejegyzés.

Bioray

Probiotikumok hatékonysága gyermekkori ekcéma kezelésében

Az elmúlt években kimutatták, hogy az ekcémás gyermekek bélflórája rendezetlen, és a probiotikumok módosíthatják a test immunállapotát, javíthatják a bél funkcióit.

Bioray

Védett: Untangling human milk oligosaccharides and infant gut microbiome

Nincs kivonat, mert ez egy védett tartalmú bejegyzés.

Bioray

Védett: A csecsemő- és kisgyermekkori székleteltérések megítélése a házi gyermekorvosi gyakorlatban

Ez a tartalom jelszóval védett. Megtekintéséhez meg kell adni a jelszót:

dr.Póta György

A csecsemőkori kólikáról, a legfrissebb tanulmányok információit ismertetve – interjú Dr. Póta György, házi gyermekorvossal

Mikor beszélünk kólikáról?
A kiscsecsemők szülei legtöbbször azért keresik fel a gyermekorvost, mert „sokat sír a baba”. Az újszülöttek sírásának leggyakoribb oka a hasfájás, vagy másnéven kólika.

Tovább olvasom

Csecsemők bélflórája és a csecsemőkori oltások hatásossága közti kapcsolatról

Ismert tény, hogy a gyermekek és a felnőttek is különböző erősségű immunválaszt adnak az oltásokra. Ennek okát pontosan nem tudják a szakemberek.
Azt is régóta tudjuk, hogy az újszülött kor bélflóra mennyiségi és minőségi összetétele meghatározó az immunrendszer fejlődésében. Jó példa erre, hogy minél kevesebben és rövidebb ideig szoptatnak, úgy nő a csecsemőkori atópiás bőrgyulladások száma az amúgy is sok mesterséges élelmiszert tartalmazó étrendű nyugati civilizációban.

Tovább olvasom

Dr. Olasz Ferenc

A probiotikus lizátumról

Egyre inkább köztudottá válik, hogy az ember bélcsatornájában jelen levő baktériumok életközössége, a mikroóra, más elnevezéssel mikrobióta, nagyon nagy szerepet játszik egészségünk megőrzésében.

Tovább olvasom

Dr. Jánosy Eszter

Probiotikumokkal az ekcéma ellen

Az ekcéma a bőr leggyakoribb gyulladásos bőrbetegség, a bőrön akut vagy krónikus tünetekkel. Különösen ijesztő lehet, ha csecsemő-kisgyermek bőrén észleljük, és tanácstalanok vagyunk, hogy mitől alakult ki, és hogyan mulasszuk el. Az atópiás (veleszületett) ekcéma genetikailag meghatározott, gyakorisága a gyermekek körében 10-15 %-os.

Tovább olvasom

Bioray

Védett: A csecsemőkori bélflóra és az oltásokra adott immunválasz kapcsolata

Ez a tartalom jelszóval védett. Megtekintéséhez meg kell adni a jelszót: